25 Kasım 2011 Cuma

Yeni Girişimci Desteği


Kapsamı: Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yeni girişimcilerin desteklenmesi ve işletmelerini kurarken yaşadıkları mali sıkıntılara çözüm getirmek için verilmiş olan bir destektir.   
Yeni Girişimcilerin destek sözleşme tarihinden itibaren en fazla 3 yıllık süre içerisinde; iş kurmaya yönelik başlangıç giderleri, işletmesinin yasal kuruluşu sırasında yapmış olduğu harcamalar ve sabit yatırım giderleri için destek verilmektedir.  Finansal kiralama yolu ile alacakları makine-teçhizat ve ofis donanımları için, kiralama süresi en fazla 4 yıl olacak şekilde, bu destek faydalanılabilir. 
Yararlanıcılar, iş kurma ve sabit yatırım giderleri desteğinden her ikisini de isteyebilir, ancak sabit yatırım desteğinde geri ödemeli veya finansal kiralama seçeneğinden yalnız birini tercih edecektir.
Bu amaçla destek başvurusunda bulunma hakkı kazanmış yeni girişimciler verilen toplam destek miktarı en fazla 44000TL’dir.  
Kimler Yararlanabilir?
  • KOSGEB tarafından üniversitelerde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programından mezun olanlar
  • KOSGEB tarafından verilen iş kurma danışmanlığı veya uygulamalı eğitim desteğini alanlar
  • KOSGEB’in işbirliği ve denetimi çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, İŞKUR, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, belediyeler ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları tarafından ulusal ve uluslararası projeler kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimine katılanlar
  • İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan girişimciler
‘den son bir yıl içinde işletmesini kuranlar.
Destek Oranı ve Üst Limiti:İş Kurma, finansal kiralama yoluyla sabit yatırım giderleri ve geri ödemeli sabit yatırım giderleri olmak üzere 3 seçenek bulunmaktadır.

İş Kurma (Geri ödemesiz): 4.000TL 
Sabit Yatırım (Finansal kiralama giderleri için geri ödemesiz): 10.000TL, kalkınmada öncelikli yörelerde %70, normal yörelerde % 60, gelişmiş yörelerde %50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder