25 Kasım 2011 Cuma

Ortak Kullanım Amaçlı Makine-Teçhizat Desteği

Kapsamı: Aynı iş kolunda ve/veya birbirini tamamlayıcı iş kollarında faaliyet gösteren işletmelerin ve meslek kuruluşlarının seri üretime geçişi, yeni ürünleri, kalite geliştirmeye yönelik ihtiyaçları için kuracakları ve müştereken yararlanacakları ortak kullanım atölyeleri (ORTKA) ve ortak kullanım laboratuarları (ORTLAB) için satın alacakları makine ve teçhizat giderlerine destek verilmektedir.Bu destekten faydalanabilmek için en az  ortak işletme sayısı 5 olmalıdır.

ORTLAB’larda  tüm ortakların aynı işkolu veya birbirini tamamlayıcı işkolunda faaliyet göstermeleri ve ortaklık hisse oranların en az  %5, en çok %30 olması gerekmektedir.

Kimler Yararlanabilir?
KOBİ tanımına uyan ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalar yararlanabilirler.

Destek Oranı ve Üst Limiti: Bu destek, ortak kullanım amaçlı ORTKA ve ORTLAB tesislerinin işletici kuruluşlarına iki şekilde sağlanmaktadır.  Finansal kiralama yolu ile yapılan alımlarda geri ödemesiz olarak(hibe), satın alımlarda ise geri ödemeli destek verilemektedir.  Bu seçeneklerden yalnızca bir tanesi tercih edilmelidir.

Finansal kiralama yolu ile alacakları makine-teçhizat için; kiralama süresi en fazla 4 yıl olacak şekilde, faturada yer alan peşin bedeli ve KDV dışında kalan kiralama giderlerine geri ödemesiz olarak;ORTKA ve ORTLAB için:100.000TL’dir.Ortak sayısının 5’den fazla olması halinde; finansal kiralama giderleri destek tutarı ilave her ortak İşletme için: 10.000TL artırılır.  Toplam KOSGEB destek tutarı, 150.000TL’yi geçmeyecek şekilde tahsis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder